Teknoloji

iPhone 15 Pro Max, Periskop Lens ile Gelebilir

0

Analist Ming-Chi Kuo’ya göre, 2023 yılında çıkacak olan iPhone 15 Pro Max periskop lens ile gelebilir ve bu sayede gelişmiş optik yakınlaştırma sunabilir.

iPhone’un periskop lens ile geleceğine dair söylentiler Kuo’nun olasılıktan ilk bahsettiği 2020’nin başından beri ortalıkta dolaşıyor. Analist başlangıçta periskop lensin bir iPhone 14 Pro özelliği olacağını söyledi ancak daha yakın zamanda lens tipinin iPhone 15 serisinin Pro modelinde piyasaya çıkacağını söyledi.

Apple muhtemelen 2023’te dört model sunmaya devam edecek. Bunlar 6.1 inç ‌iPhone 15‌, 6.1 inç ‌iPhone 15‌ Pro, 6.7 inç ‌iPhone 15‌ Max ve 6.7 inç ‌iPhone 15‌ Pro Max olarak karşımıza çıkacak diye tahmin edebiliriz. Medium blogunda Kuo artık periskop lensin 6,7 inç Pro Max cihazına özel olacağına inandığını ve 6.1 inç Pro modelinin telefoto lensi optik yakınlaştırma için tuttuğunu söylüyor

Halihazırda periskop lensli bazı Android akıllı telefonlar zaten mevcut. Samsung Galaxy S22 Ultra, 10x’e kadar optik yakınlaştırma ve 100x dijital yakınlaştırma özelliklerine sahip. Bir periskop lensin eklenmesiyle, ‌iPhone 15‌ Pro Max de aynı yeteneği kazanabilir. Kuo, 1/3″ sensörün f/2.8 diyafram açıklığına sahip 12 megapiksel çözünürlüğe ve sensör kaydırma sabitleme özelliği sunan 6x’e kadar optik yakınlaştırmaya sahip olacağını söylüyor. Diğer taraftan iPhone 13 Pro modelleri 3x optik yakınlaştırma ile sınırlı.

Kuo ayrıca 2024’teki her iki ‌iPhone‌ 16 Pro modelinin de ‌iPhone 15‌ Pro Max’te kullanılanla aynı veya benzer periskop lensi kullanacağına inanıyor.

Haber Merkezi

Arz talebi karşılamadı, patates fiyatı arttı

Previous article

Asus Zenfone 9 Lansman Tarihi Duyuruldu

Next article

You may also like

Comments

Leave a reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

More in Teknoloji