Teknoloji

Galaxy S23 Serisi Sadece Snapdragon 8 Gen 2 İşlemci İle Gelebilir

0

Güney Koreli teknoloji devi Samsung, bildiğiniz üzere amiral gemisi Galaxy S ve Note serisini Exynos ve Qualcomm işlemcilerle beraber satışa sunuyor. Son olarak da Galaxy S22 serisinde iki farklı işlemciye yer veren Samsung, ünlü analist Ming-Chi Kuo’nun son raporuna göre Galaxy S23 serisi telefonlarda sadece Qualcomm üretimi Snapdragon 8 Gen 2 işlemcisine yer verebilir.

Şimdilik konuyla ilgili herhangi bir resmi açıklama yapılmadı. Ancak isabetli söylemleriyle tanınan Kuo, Samsung’un 4nm Exynos 2300 ile istediği performansı elde edemediğini ve bu yüzden 2023’te piyasaya süreceği Galaxy S serisinde sadece Qualcomm işlemcilere yer vereceğini dile getiriyor.

Ayrıca paylaşılan bir başka raporda da akılı telefon üreticisinin amiral gemisi Galaxy telefonlar için üst seviye bir Exynos işlemcisi geliştirmek amacıyla özel bir ekip kurduğu ileri sürüldü. Bu ekibin geliştirdiği üst seviye Exynos işlemcisinin de 2024 yılında Galaxy S serisiyle beraber piyasaya sürüleceği ve bu işlemciyle beraber Samsung’un Snapdragon işlemcilere veda edebileceği söyleniyor.

Tabi tüm bunlar şimdilik bir söylentiden ibaret. Fakat Samsung’a yakınlığıyla bilinen birçok kaynak, önümüzdeki yıl piyasaya sürülecek olan S23 modellerinin yaşanılan tedarik ve çip sıkıntılarından dolayı sadece Qualcomm üretimi işlemcilerle beraber geleceğini ön görüyor.

Haber Merkezi

iOS 16 Public Beta Yayınlandı

Previous article

iPhone 14 Serisinin Kılıfları Sızdırıldı

Next article

You may also like

Comments

Leave a reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

More in Teknoloji